Mercimek Çorbası Tarifi

Posted by Corba Tarifleri on 9 Şubat 2014 Pazar

Mercimek çorbası bir çoğumuzun sofrasının vazgeçilmez çorba çeşitlerinden biridir. En çok sevilen ve kimsenin karşı koymayacağı bir çorbadır, Şimdi sizlere bu nefis çorbanın tarifini vereceğiz.

Mercimek Çorbası Tarifi


Malzemeler 
1/2 su bardağı yeşil mercimek
4 çorba kaşığı margarin
1 orta boy soğan
1 orta boy havuç
6 su bardağı et ya da tavuk suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
3 dilim ekmekten hazırlanlmış kruton

Mercimek Çorbası Hazırlanışı 
Margarinin yarısı kalın tabanlı bir tencerede eritip,ince doğranmış soğanı ilave edin. Orta ateşte soğanı ve kazınıp, iri halkalar halinde doğranmış havucu birkaç dakika, soğan pembeleşinceye kadar sote edin. Soğan pembeleşince mercimeği katıp, 1 dakika soğanla birlikte sote edin.Et suyunu ilave edip, harlı eteşte bir taşım kaynatın. Bu arada çorbanın üzerinde oluşan kefi alıp,atın.
Ağır ateşte yaklaşık 30-45 dakika, mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.Çorbayı ince tel süzgeçten temiz bir tencereye süzün. Tekrar bir taşım kaynatın. Tuzunu ve biberini ilave edin. Kalan margarini küçük bir kapta ağır ateşte eritin.Yağ kızınca kırmızı biberi ekleyip, karıştırın. Mercimek çorbasını kaselere boşaltıp, üzerine kırmızı biberli yağı gezdirin.Yanında krutonla birlikte servis yapın.
Afiyet olsun.

Blog, Updated at: 00:25

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.