Çıtır Karnıbahar Tarifi

Posted by Corba Tarifleri on 15 Mart 2014 Cumartesi

Karnıbahar'ı genelde haşlayarak yemişizdir, ancak bu tarifte çıtır mı çıtır bir lezzet ile karşınızdayız. Çıtır Karnıbahar tarifini sizler için paylaşıyoruz. Afiyet olsun.

Çıtır Karnıbahar Tarifi
Malzemeler: 
½ küçük çiçeklere ayrılmış karnıbahar
2 çorba kaşığı nohut unu
1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
Sıvı yağ (kızartmak için)
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı kapari (20 dakika soğuk suda bekletilip suyu iyice süzülüp kıyılmış)
1 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz
Tuz ve karabiber

Yapılışı: 
Karnıbaharları tuzlu kaynamış suda hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.
Sicakken suzun ve hemen hemen daha once bir kabın içinde karistirmis oldugunuz un, tatlı kırmızı biber, tuz ve karabiberle karıştırın
Kızartma tenceresinde yağı 190C ye getirip karnıbaharları altın sarısı olana kadar kızartın. Kızarmış karnıbaharları kağıt havluya alıp yağını süzdürün.
Üzerine sirke serpiştirip, kapari ve maydonoz ile servis edebilirsiniz.

Not:
Eger nohut unu bulamazsanız normal beyaz un da kullanabilirsiniz fakat nohut unu bu tarife farklı bir lezzet katıyor.

Blog, Updated at: 02:58

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.