Bulgur Pilavı Tarifi

Posted by Corba Tarifleri on 6 Mart 2014 Perşembe

Bulgur pilavı nasıl yapılır? Bulgur pilavı yaparken nelere dikkat etmek gerekir? Lezzetli bulgur pilavını yapmanın püf noktası nedir?

Bulgur Pilavi Nasil Yapilır?


Bulgur pilavı malzemeleri 
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
2 yemek kaşığı margarin
4 bardak su veya et suyu
Tuz 
Yapılışı: 
Tencerede ince doğranmış kuru soğanlar yağda hafif kavrulur. İnce doğranmış domates, sivri biber ve tuz konur. 5 dakika pişirilir. Su ilave edilir. Kaynayan suya ayıklanmış, bol suda yıkanmış bulgur eklenir. Pilav suyunu çekince söndürülür. Demlenmeye bırakılır. Bulgur pilavı hazır. 

Afiyet olsun.

Blog, Updated at: 10:31

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.